7680 X 4320’lik çözünürlükle 8K ekranları uzun süredir konuşulmaktaydı fakat televizyon yayınları için bile henüz 4K ekran dahi pek yaygınlaşmamışken, 8K’nın çıkacağı pek öngörülmemişti.

Tasarım ve Oyun merkezli bilgisayarlar için kullanımı daha olur gözle görülmekteydi. Nitekim Dell, 178 derece görüşe sahip, 31.5 inch boyutunda, IPs özelliği bulunan ilk 8K monitörünün satışına başladı. Ekran, 6ms tepki süresi monitör ergonomisi sebebiyle, hem yatay olarak hem de dikey olarak kullanılabiliyor.

Sanal ortamdan ön siparişle alınmaya başlanan bu monitörün piksel yoğunluğu, 279 PPI.  5K iMac’in piksel yoğunluğu ise 217 PPI değerinde. Dell’in 8K monitörünün kontrast oranı 1300:1 ve 400 nit parlaklık bulunmakta. Monitörde ayrıca Adobe RGB ile sRGB renk desteği de bulunmakta. 8K teknolojisi tek seferde 33 milyon piksel fazla görüntüleme anlamına gelmektedir.

8K teknolojisi ile bu monitör, öncülleri 2K(yani full HD) ve 4K arasındaki fark ile bir arada bakıldığında daha iyi anlaşılmakta.

Bir diğer yandan, tek bir adet ekran portu 60Hz hız ile bu çözünürlüğü iletemeyeceğinden bir monitörde iki adet 1.3 kablo aracılığıyla bağlantı yapılabileceği anlamında gelmekte. 8K Monitör, bu iki görüntü akışını bir araya getirip birleştirip bir anda sunuyor.

Fiyat konusunda cepleri epeyce yakacak. Hazır mısınız? Dell’in 8K monitörünün fiyatı tam olarak 4.999 dolar! Ürün 14 Nisan’dan sonra raflarda yerini alacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz