Clash Royale Oyunu Taktikleri

Clash Royale Oyunundan Bazı Taktikler

Clash Royale, son dönemde akıllı telefonu olan insanlar tarafından büyük bir zevkle oynanan oyunlardan. Bu oyunda seçilebilecek her karakterin diğer karakterlere göre hem avantajları hem de dezavantajları olabilmektedir. Biz de bu yazımızla oyun hakkında pek çok önemli noktaya ışık tutmayı ve sizlere önemli bilgiler aktarmayı umuyoruz.

1) Clash Royale Savaş Destesi Seçimi

Clash Royale’de en önemli adımlardan birisi doğru bir savaş destesi oluşturmaktır. Bu yüzden savaş destesi oluşturmak için seçeceğimiz 8 kartı çok iyi belirlemeliyiz. Çünkü bu kartları seçerken hem kendi stratejimizi belirlemiş hem de karşımıza çıkacak rakiplerin stratejilerine karşı önlem alma şansı yakalamış oluyoruz. Bu noktada en önemli etkenlerden birisi yakın ve uzak dövüş kartlarını dengeli bir biçimde oluşturabilmektir.

Bunun dışında geniş alanlara hasar veren kartlar ile tek bir hedefe karşı hasar veren kartlarımızı da iyi bir denge gözeterek seçmeliyiz. Zira oyunda kule tarzı hedeflere saldırırken tek hedefli kartları seçmek gerekiyor. Ancak toplu olarak alacağımız saldırılarda ise alan hasarı veren kartlar daha önemli hale geliyor. Yani oyunda iyi hücum etmek kadar etkili bir savunma yapmak da önem taşıyor. Bu yüzden kartlar buna göre seçilmeli.

Oyunda kartlar Sıradan, Ender ve Destansı olarak sınıflandırılmış durumda. Bu isimleri duyan acemi oyuncular genellikle destansı kartların en iyi kartlar olduğunu düşünmektedir. Ancak kimi zaman sıradan bir kart da destansı kartlar kadar iş görebilmektedir. Bu yüzden sadece destansı kartlardan oluşan bir savaş destesi oluşturmak yanlış olacaktır.

Bunlar dışında dikkat edilmesi gereken son bir şey daha bulunuyor. Oyunda her kartı kullanmak için iksir gerekmektedir. Oluşturulacak ideal bir savaş destesinin ortalama iksir oranı 4,5’den fazla olmamalıdır.

2) Clash Royale Savaşa Başlama Taktikleri

Savaş başladığında ilk olarak iksirinizin dolmasını beklemek en iyisi olacaktır. Ancak rakibiniz sizden önce hamle yapmadıysa, kendi kulenizin arkasına görece az iksir harcayan bir kartınızı açabilirsiniz. Böylece rakibiniz hamle yapmadan önce iksir deponuz yeniden dolmuş olacak ve rakibinize göre daha önce oyuna başlamış olacaksınız. İlk açacağınız kart yavaş ilerleyen bir karaktere ait olabilir. Ayrıca goblin kulübesi açmayı da tercih edebilirsiniz. Karakteriniz yolu yarıladağında rakibiniz halen hamle yapmadıysa diğer kartlarınızı da açarak atağa geçebilirsiniz. Ancak rakibiniz atağa geçerse doğru olan etkili bir savunma yaparak rakibinizin atağını engellemek ve daha sonra karşı atağa geçmektir. Atağa atak ile cevap vermek genellikle hüsranla sonuçlanmaktadır.

3) Clash Royale’de Dev Nasıl Durdurulur?

Dev karakterinin en zayıf noktası yavaş ilerlemesidir. Bir diğer zayıf noktası ise sadece kuleleri hedef alabilmesidir. Üzerinize doğru bir dev geldiğinde iskelet ordusu, barbarlar, Minyonlar ve güçlü hasar veren mini pekka devi indirebilmek için doğru seçim olacaktır. Ayrıca dev henüz uzaktayken uzaktan saldırı yapabilen karakterleri de kullanabilirsiniz.

4) Yakın Dövüş Karakterlerinin Zayıf Noktası

Barbarlar, Bombacı, Mini Pekka, Şövalye, Valkür, Prens gibi yakın dövüş karakterlerine karşı havadan ilerleyebilen ve havadan saldırabilen karakterleri tercih etmek daha doğru olacaktır. Zira yakın dövüş karakterleri havadan saldırı yapan karakterlere karşı etkili değildir. Böylece hasar almadan rakibin karakterlerini etkisiz hale getirmeyi başarabilirsiniz.

5) Clash Royale’de Prens Nasıl Durdurulur?

Clash Royale oyununda bulunan en tehlikeli karakterlerdin birisi prenstir. Hem çok hızlı hareket eden hemde büyük hasar veren bu karakter eğer kulenize saldırıyorsa ve onu durduramazsanız kuleniz çok kısa bir süre içerisinde yıkılacaktır. Prense karşı en etkili karakterler ise Mini Pekka, Barbarlar ve İskelet ordusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin Mini Pekka ile prensi oyalamayı başarabilir ve bu sırada diğer karakterlerinizi de kullanarak etkisiz hale getirebilirsiniz.

6) Bomba Kulesi veya X-Yayı Gibi Yapılar Nasıl Yıkılır?

X-Yayı bulunduğu kategorinin hakkını verir, yani gerçekten de destansı bir karttır. Eğer rakibinizde bu kart varsa kendi alanına bu kartı kurar ve dakikalar içerisinde kulelerinizi yıkabilir. Bu yüzden etkisiz hale getirebilmek için birden fazla kartınızı feda etmeniz gerekebilir. Şilahtör, Bombacı, Yavru Ejderha gibi uzaktan ateş edebilen kartları kullanarak X-Yayı ve Bomba Kulesi gibi yapıları yok edebilirsiniz. X-Yayının en zayıf noktası ise kurulduktan sonra 5 saniye gibi bir süre içerisinde menzil alabilmesidir. Bu yüzden bu 5 saniye içerisinde yukarıda saydığımız kartları kullanarak etkisiz hale getirmeniz gerekir.

7) Clash Royale Saldırı Taktikleri

Eğer rakibinize saldırı yapma planınız varsa hamlelerinizi rakibinizin yapacağı atağa yönelik savunma stratejilerinizi de düşünerek yapmalısınız. Örnek vermek gerekirse; rakibinizin üstüne Dev karakterini göndermektesiniz, diyelim. Ancak arkasından alan hasarı verebilen Cadı, Bombacı vb. gibi karakterleri de yollamanız gerekecektir. Bunu yapmazsanız rakibiniz çoklu karakterlerini kullanarak sizin karakterinizi etkisiz hale getirmeyi başaracaktır. Bunun dışında aynı şekilde sadece bir yakın dövüş yapabilen karakterle saldırmanız da sizi havadan saldırabilen karakterlere karşı etkisiz hale getirecektir.

Rakibinizin size karşı yaptığı saldırılara karşı gelmek için ise öncelikle rakibinizin savunmasını delmek daha iyi olacaktır.

Çoklu saldırıya uğradığınızda ise Dev İskelet genellikle doğru tercih olacaktır. Zira bu karakter öldükten sonra çevresindeki bütün karakterleri etkisiz hale getirmeyi başaran bir bomba bırakmaktadır.

8) Clash Royale Savunma Taktikleri

Oyunda savunma taktikleri en az saldırı taktikleri kadar önem taşımaktadır.  Savunma yapmaya karar verdiğinizde rakibinizin olabildiğince sizin alanınıza girmesine müsaade etmelisiniz. Zira bu sayede, kuleleriniz de size savunma da yardımcı olacaktır ve rakibinizi daha kolay etkisiz hale getirebileceksiniz. Bunun dışında uzaktan ateş açan karakterleri rakibinizin yakın dövüşen karakterlerinin uzağına açın. Bombacı kartınızı kendi alanınızdan uzağa açmalısınız. Yakın dövüşen karakterlerinizi ise rakibinizin karakterlerine yakın açmanız sizin yararınıza olacaktır.

umarım bu yazımız size faydalı olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz