Çin Tesla için önemli bir pazar. Tencent, Asya’nın en değerli ikinci teknoloji şirketi olan Tesla’da yüzde beş pay satın aldı. Tescil dosyasına göre, Çinli firma Tesla’nın en büyük hissedarlarından biri olmak için yaklaşık 1.7 milyar dolarlık ödeme yaptı. Haberler, Tesla’nın hisse fiyatını piyasa öncesi ticarette yüzde üç oranında arttırmıştı. Satın alma 17 Mart’ta düzenlenmişti ve Tencent hisseleri şu andaki piyasa değerine göre 2.2 milyar dolar değerinde.

Bu yılın sıcak teknoloji IPO’su olan Snap’da, erken yatırım sonrasında eşitlik payına da sahip. Tencent verimli bir yatırımcı olsa da, stratejisi’nin ne olduğu pek belli olmuyor. Şirket geçen yıl Clash of Clans oyun yayıncısı Supercell‘in çoğunluk hissesi için 8,6 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Bu yatırımın ifşa edilmesi, Tencent’in yapay zeka çabaları etrafında bir dizi duyuru yapıldıktan sonra geldi. Tabii ki Google’ın AlphaGo, geçen yıl eski Asya stratejisi oyununun eski bir dünya şampiyonunu yenmesiyle birlikte manşetlerde duyuruldu.

Diğer yerlerde Tencent geçen hafta, popüler fotoğraf paylaşımında ve video akışı uygulamasında Kuaishou‘ya yaptığı 350 milyon dolarlık bir yatırıma da liderlik etti ve bu yıl ABD’de halka açmayı hedeflediğini bildirdi.

Tencent, 2016 yılında toplam 21.9 milyar dolarlık satış gerçekleştirdikten sonra bir rekor da kırdı. Bu rakam,%48 artışla şirketin 2012 yılından beri en yüksek hasıla artışını temsil ediyordu. Yılın net kârı,%43 artışla 5.9 milyar dolara ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz