KENDİ ÜRETTİĞİ ROBOTLA EVLENDİ

Çinli bir yapay zeka mühendisi aşkı aramayı bıraktı ve kendisinin kurduğu bir robot “evli”.

31 yaşındaki Zheng Jiajia, arkadaşı Qianjiang Evening News’e bir eş bulamadığı için kendi eşini üretmeye karar verdiğini söyledi.

Zheng, aynı zamanda ailesinin sürekli dırdır etmelerinden ve baskıdan bıkmış, bu yüzden geçen yıl ürettiği ve Yingying adlı bir robot ile evlendi.

İki aylık “buluşma” sonrasında, hafta sonu doğudaki Hangzhou şehrinde annesi ve arkadaşlarının katıldığı bir törenle “evlenmek” için bir siyah kıyafet giydi.

Resmi makamlar tarafından resmen tanınmayan birlik, Yingying’nin kafası yerel geleneğe uygun kırmızı bir bezle kaplı tipik bir Çin düğününün tüm evrelerinden geçti.

Çin, on yıllardır ailelerin kaç çocuğa sahip olabileceğini kontrol eden, ülkenin çokça eleştirilen bu çocuk politikasının yürürlüğe girmesinin ardından, cinsiyet tercihi yapan bireyler, kürtajlar nedeniyle dünyadaki en kötü cinsiyet boşluklarından birine sahip.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan en son rakamlara göre Çin’de her 100 kadına 113,5 erkek var. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ülkenin orta sınıfında evliliğe yönelik değişen tutumlarla birleştiğinde, birçok erkek asla eş bulamayacak anlamına geliyor.

Şimdilik Yingying sadece bazı Çin karakterlerini ve görüntülerini okuyabilmekte ve birkaç basit sözcük konuşabilmekte, ancak Zheng yürüme ve ev işleri yapmak için “eşini” güncellemeyi planlıyor. O zamana kadar onu taşımak zorunda da kalacak.

Birliktelik Çin çapında alay konusu oldu. Ve herkes bu birliğin bir tanıtım amaçlı olduğu dedikodularını yapıyor.

Bir kullanıcı, popüler bir sosyal ağ olan WeChat’a “Kaynana bakma derdi ve ev satın alma baskısı yok ve para tasarruf edeceksin” diye yazdı.

Başka bir kullanıcı, “Yavaşça yaşlanacak, yüzü kırışacak ve saçları beyazlaşacak – ancak yaşlandığında tekrardan güncelleştirme yaparak belki de gençleştirebilir? ” diye yazdı.

İnsanları değiştiren robotlar Çin’de, özellikle garsonların otomatikleştirildiği lokantalarda, sıradan bir yer. Bununla birlikte, makineler nadiren beklentileri karşılamaktadır.

Zheng, daha önce yapay zeka girişimine odaklanmadan vazgeçmeden önce Çinli akıllı telefon şirketi Huawei’de çalıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz