ASTRONOTLAR DÜNYA’YA DÖNÜYOR

Haftanın ilk günü olan Pazartesi’ye, Uluslarası Uzay İstasyonundan rus iki kozmonot ile Amerikalı bir astronotun dünyaya dönüşünü izleyeren keyifle başlayın. NASA astronotu Shane Kimbrough ve iki Rus kozmonot Serget Ryzhikov ile Andrey Borisenko ISS‘yi(Uluslarası uzay istasyonu) bir kapsülü terk ettikten sonra gezegenimizin yüzeyine yaklaşık olarak 3.5 saatlik bir yolculuk yapmayı planladılar.

CANLI YAYINI ALTTAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

2 kozmonot ile 1 astronot geçtiğimiz yıl Ekim ayında Uzay İstasyonuna doğru zorlu bir yolculuğa çıkmışlardır. Bu Kimbrough ile Borisenko açısında Uluslarası Uzay İstasyonundaki ikinci görevleriyle ancak Ryzhikov için durum öyle değildi, tam tersine böyle bir göreve ilk gez çıkıyordu. Görevleri esnasında Kimbrough sırasıyla pilleri değiştirmek ve Uluslarası Uzay İstasyonu‘nun dış cephesini onarmak adına toplamda üç kez uzay yürüşünü gerçekleştirdiği bildirildi. Bu sayede Kimbroug’un uzay yürüyüşü skalası da altıya sabitlenmiş oldu.

Mürettebatın oradan ayrılması Uluslarası Uzay İstasyonu’na yeni bir liderin atandığı anlamına gelmektedir. Bu sabah, erken vakitlerde Kimbrough, Uzay İstasyonu’nun komutasını yine bir NASA astronotu olan Peggy Whitson’a teslim etti. Yine görevi ilk kez devralmayan Whitson, Uluslarası Uzay İstasyonu’nun da ilk kadın komutanı ünvanını elinde bulunduruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz