SAHTELARLIK ORANLARI ZİRVEDE

Bununla birlikte, son birkaç ay içinde, Amazon’un üçüncü taraf satıcı dolandırıcılık örnekleri artışı kesinlikle patladı ve saygın satıcıların sızdırılmış giriş kimlik bilgileri şimdiye kadar olduğundan daha zor tespit edildi.

Son haftalarda Nintendo Anahtarı için Amazon listesini ziyaret ettiyseniz, muhtemelen gerçek perakende fiyatların altındaki fiyatlarla “Yeni Ürün” listelemesine sahip çok sayıda üçüncü taraf satıcıyı fark etmişsinizdir.

Amazon rahatsız edici eğilimi gidermeye çalışıyor, ancak bazı durumlarda bunu yapmak zor olabilir. Herhangi bir ürünün perakende fiyatının 100 $ ‘ına kadar daha düşük olabileceği sahte listelerin birçoğu bazen 4- ve 5- yıldızlı derecelendirme ve uzun pozitif işlem geçmişlerine sahip hesaplardan gelir. Çalınan kimlik bilgilerini kullanarak bilgisayar korsanlığı hesabı devralır ve bankacılık bilgilerini değiştirir, daha sonra sahte listeleri yer değiştirir ve müşterinin aldattığını fark etmeden önce hesaptaki parayı harcıyor.

Wall Street Journal’ın raporuna göre saldırıya uğramış hesapların tümü uyku durumda değil ve bazı aktif satıcılar, hesap sahibinin tepki vermesi için zamandan önce zor kazanılan nakiti yeni hesaplara çeken dolandırıcıların profillerini ve kazançlarını ele geçirdiğini bildirdi. .

Dolayısıyla, Amazon‘da gülünç derecede iyi fırsatlar satıyorsanız, dijital kredi kartınızı kullanmadan önce satıcı bilgilerini ve kendi sağduyu yönünüzü iki kere kontrol etmeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz