Fotoğraf Kaynağı: Shutterstock

Bu projeyle direksiyon simidi ve pedallara olan ihtiyaç ortadan kaldırılmak isteniyor. California’daki Motorlu Taşıtlar Departmanı, otomobil üreticilerinin ve teknoloji uzmanlarının eyaletteki özerk otomobillerini test etmesini kolaylaştıracak.

Şu anda yeni kendi kendine sürüş teknolojilerini denemek isteyen şirketler için geçerli olan yer olsa da, kurallar onlar içinde geçerli olacak. Bununla birlikte, DMV‘nin piyasaya sürdüğü yeni düzenlemeler, test sürüşleri sırasında insan sürücülerinin kullanılmasına olan ihtiyacı ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Dahası, şirketler araçlarına direksiyon simidi ve pedal koymak zorunda değillerse, yine bunlarında kaldırılması hedefleniyor.

Hatırlayacak olursanız, Google, prototip araçlarını geçici direksiyon simidine takmanız ve kontrollerini sadece Golden State’deki denemesiyle sınırlı kalmıştı. Önerilen kurallar, Mountain View’in araçlarının, istedikleri şekilde kullanıldıklarında nasıl performans göstereceğini bulmanın bir yolunu verecektir. Otomotiv danışmanlık firması CarLab’ın başkanı Eric Noble, Bloomberg’e Kaliforniya “bu düzeyde geliştirme faaliyetini sürdürmek” istiyorsa değişikliklerin “gerekli ve zamanında” olduğunu söyledi. Aralık ayında insan sürücüleri ve fiziksel kontroller olmaksızın özerk araç denemeleri yapan Michigan’ı yasal hale getirebilirler.
“[Kaliforniya] böyle bir işi yapmak zorundaydı, çünkü üreticiler otomobillerin kontrolünü almadan üreticileri özerk araçlarını ileri doğru hareket ettirememektedir” diye ekledi Noble.

Bu, California’nın tüm sürücüsüz araçlara  hoş geldiniz anlamına gelmiyor. Bir şirket, arabalarını konvansiyonel kontroller ve insan sürücüleri olmadan açmaya kalkarsa, Ulusal Karayolları Trafik Güvenliği İdaresi’nden izin alması gerekir. Önerilen düzenlemeler halka açıklamalar için 24 Nisan’a kadar açık ve bunu kamuya açık bir konuşma takip edecek. Kuralların onaylanması ve yürürlüğe girmesi biraz zaman alabilir, ancak DMV yetkilileri yıl sonuna kadar hazır olacağına inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz