İstanbul kongre merkezinde düzenlenen barış zirvesinde avrupa birliğine seslendi. Çanankkale kara savaşlarının 100.ncü yıl dönümünde avrupa birliğine seslenerek askeri arşivlerimizi'de açarız dedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yılı kapsamında İstanbul’da düzenlenen “Çanakkale 100. Yıl Barış Zirvesi Yüksek Düzeyli Oturumu”nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’ne seslenerek 1915 olaylarının ‘soykırım’ olarak kabul edilmesini sert bir şekilde eleştirerek, “biz askeri arşivlerimiz de açmaya hazırız” dedi.

“ERDEĞANDAN: EYY AVRUPA BİRLİĞİ SESLENİŞİ…”

“Şimdi AB’ye tekrar hitap etmek istiyorum. Türkiye’nin arşivlerini açmasını bize nasihat ediyor. Buradan cevap veriyorum; Ey AB, 12 yıl başbakanlık yaptım. Bir yıla yakındır da cumhurbaşkanıyım. Her gittiğim uluslararası toplantıda ve ülkemdeki her toplantıda arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu, bir milyona yakın belge ve bilginin olduğunu her zaman söylüyorum. Ve diyorum ki; Ermenistan’ın arşivlerinde de varsa onlar da açsın. Üçüncü ülkelerde de varsa onlar da açsın. Hatta daha da ileri gidiyorum, biz askeri arşivlerimizi de açmaya hazırız diyorum” dedi.

Kaynak: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz