Sosyal medyada haber yapmak bir sirkte cambazlık yapmak ile eşdeğerdir hatta daha zordur diyebilirim size. Bir haber yapacaksınız ama o haber en önde çıkması için sosyal haber siteleri küçük büyük farketmiyor haber başlığında delicesine bir yarışın içine giriyorlar, yüz metreyi ilk kim bitirecek gibi bişey. Bugün WhatsApp için yapılan başlıkları şöyle bir inceledim hani gülmedim desem yalan olmaz.

Sosyal medyada haber yapmak bir sirkte cambazlık yapmak ile eşdeğerdir, hatta daha zordur diyebilirim size. Bir haber yapacaksınız ama o haber en önde çıkması için sosyal haber siteleri küçük büyük farketmiyor haber başlığında delicesine bir yarışın içine giriyorlar.

yüz metreyi ilk kim bitirecek gibi bişey. Bugün WhatsApp için yapılan başlıkları şöyle bir inceledim hani gülmedim desem yalan olmaz. Aynı haberi sosyal haber sitelerinin sunumları okadar farklı ki onlarda artık başlık bulmakta zorluk çektiklerini diyebilirim size şimdi sitelerden biraz örnek verelim bakalım bizim sosyal haber yapan sitelerimiz nasıl başlıklar atmış.  😀

CNN – WhatsApp’a Bomba Gibi Özellik Daha!
ekonomi.habertürk- WHATSAPP’IN ANDROİD SÜRÜMÜNE SESLİ ARAMA ÖZELLİĞİ GELDİ!
haber.star- WhatsApp kullanıcıları beklenen özelliğe kavuştu
haber7 – WhatsApp’ta sesli görüşmeye Android’e geldi
bursahakimiyet- Ve Whatsapp bombayı patlattı  😀
haberport- WhatsApp Android Telefonlara O Özelliği Açtı
ulusalajans- WhatsApp Arama Özelliği Kullanıma Sunuldu
haberortam- WhatsApp’tan Muhteşem Haber; Sesli Arama Özelliğiyle Artık Aktif
ciddihaber- Whatsapp Sesli Arama Özelliği Sizde Var Mı?
sozcu- Whatsapp’a sesli arama özelliği geliyor

Burdaki başlıklar aslında hepsi aynı haberin içeriğine sahip hepside aynı haberi değişik başlıklarla sunmaya çalışıyorlar, Sosyal haber siteleri aslında bunu yapmakla haklılar burada şu sorun var Sosyal arama devi Google amca en ilgi ve benzersiz başlığı en başa aldığı için sosyal haber siteleri bu yola başvuruyor malesef kim daha güzel başlık atarsa Google amca o başlığı ilk sıraya oturtuyor.

Tabi ilk sıraya oturan en iyi hiti alıyor buda sana maddi açıdan iyi bir pay sağlıyor. yakın bir zamanda bu başlıklarıda arar olacağız, sosyal haber sitelerini Google amca yarış atına çevirdi haber kaliteleri düşmeye başladı.

eğer google yeni güncelleme yapmaz ise bu konuda haber kalitesi çok çirkin bir hal alacak. burda en avantajlı olanlar büyük sosyal haber siteleridir, çoğu kullanıcılar o haber sitesine aşina olduğu için hiç Google Arama Motorunu kullanmaz direk site adresini yazar girer.

Gariban küçük haber siteleri’de her hit çekmek için binbir dereden su içmek zorunda kalıyor, burda küçük haber sitelerinin tehlikeside şu bu başlıkları atarken Google amcadan haber servisinden atılma korkusu, buda o haber sitesinin sosyal aramalardan sıfırı çekmesi demek.

Gariban küçük haber siteleri bu başlıklar ile hit çekmeye çalışırken dev sosyal haber siteleride bu furyaya uydu, tabi onların siteleri güçlü olduğu için yine pastayı onlar kapıyor. Dilerim Google bu durumu farkederde bu işe bir el atar bizde bu durumu eleştirmek zorunda kalmayız..

Paylaş
Önceki İçerikSamsung’dan Büyükler İçin Teknolojik Akıllı Telefon
Sonraki İçerikTSK’dan Balyoz açıklaması geldi!
Nöri
Dünyanın ana okulundan mezun, ülkenin kenar mahallesinden geçmiş, Edirne'den Mardin'e kadar yürümek istemiş sonra pişman olmuş, orta halli tipine bakılmaz ama dili papuç kadar birisiyim, düşündüğünü hakaret etmeden iğne gibi batıran bir kişiliğe batı kültüründen nefret eden eeee yeter bukadar..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz