Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı açılışını yaptı. Fuarda ağırlıklı olarak traktör, traktör ekipmanları, biçerdöver ve yardımcı makineler ziyaretçilerin görücüsüne çıktı. Fuarda en çok dikkat çeken ürün ise 578 bin liradan alıcısını bekleyen süper traktör.

John Deere firmasının ürettiği traktör fiyatı kadar özellikleriyle de dikkatleri üzerine topluyor. 210 beygir güce sahip olan süper traktörde sonsuz değişkenli şanzıman, kabinin ön ve arka akslarında bulunan havalı süspansiyonlar, uydu takip sistemi gibi özellikler traktörü satın alacak çiftçilere standart olarak sunuluyor. John Deere Türkiye Pazarlama Sorumlusu Yaşar Türk; bu traktörün üst seviyedeki tüketiciler için satışa sunulduğunu belirterek çok çeşitli ekipmanların ve özelliklerin haricen eklenebileceğini belirtti.

Traktörde bulunan otomatik dümenleme sistemi sayesinde sürücü gidilen yere ulaştığında dönüş için direksiyona müdahale etmiyor ve traktör kendi dümenlemesini elektronik bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu özellik çiftçiye kolaylık sağlarken ilaçlama ve yakıt maliyetinden de tasarruf sağlıyor.

Otomobillerde bulunan start – stop özelliğinin bir benzeri de bu traktör modelinde mevcut. Yakıt maliyetini en aza indiren bu sistem traktörü şoförsüz çalıştırabiliyor. Bu süper traktörün satın fiyatı ise üzerine eklenen opsiyonlarla beraber 145 bin Euro’dan başlayıp 200 bin Euro, yani yaklaşık 578 bin liraya kadar çıkıyor.

Bu durum tarım konusunda da çok ciddi adımların atılmasına ve ciddi anlamda gelişmelerin olacağına adım atmış oluyor.

Paylaş
Önceki İçerikGoogle, Unutulma Hakkı Başvurularını Değerlendirmeye Aldı
Sonraki İçerikWindows 10 Bir Milyon İndirmeyi Aştı!
Baris Doganbay
8/8/1976 yılında Gazimağusada doğdum orta ve liseyide burda okudum 9 eylül üniversitesinden sonra kıbrısa geri döndüm yine Gazimağusada yaşamaktayım limanlar dairesinde gümrükte çalışıyorum 2 çocuk babasıyım yabancı dil olarak ingilizce bilmekteyim editörlük benim ayrı hobim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz