Zunum Aero, JetBlue ve Boeing’den Yatırım Alıyor

Boeing Co (BA.N) Çarşamba günü bir girişim sermaye seferberliği başlattı ve iki şirketin yeni girişime yatırım yaptığını söyledi. Bu yeni şirket, büyük şirketlerin ürün geliştirme ve tasarımı için hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmanın önemini vurguladı.

Boeing‘in HorizonX olarak bilinen yeni birimi, Washington, D.C. merkezli bir yazılım şirketi Upskill’e yatırım yaptı. Bu yazılım şirketi, Boeing jetlinerleri için kablo demetleri oluşturma gibi karmaşık görevleri montaj işçilerine yardımcı olmak için Google Glass Eye kullanıyor.

Aynı zamanda, bölgedeki havaalanlarına uçma maliyetini düşürmeyi hedefleyen elektrikli hibrid uçaklar üzerinde çalışan Seattle bölgesi şirketi Zunum Aero‘ya yatırım yaptı. Zunum, New York merkezli JetBlue Airways Corp (JBLU.O) birimi olan JetBlue Technology Ventures’dan da finansman aldı. Boeing ve JetBlue, umut verici teknoloji şirketlerine kazandırmada yalnız değiller. General Electric Co (GE.N) girişim kolu daha önce bir Upskill finansman turuna yatırım yaptı. Airbus’un 2014’ten beri bir girişim fonu vardı.

Nordlund: ” Şirketimiz doğrudan kazanç elde etme amacında değil”

HorizonX’in başkanlığını yürüten Boeing Başkan Yardımcısı Steve Nordlund, Boeing’in doğrudan şirketlerden kazanç elde etmeyi değil, bunun yerine özerk araçlarda, makine öğrenmede, katma imalatta ve giyilebilir cihazlarda kullanılan teknolojilere erişmeyi hedeflediğini söyledi.

“Bunların hepsi bir araya gelerek ve şirketlerin içinde ve dışında nasıl faaliyet gösterdiğimizi kökten değiştirme potansiyeline sahip” dedi.

Upskill İcra Kurulu Başkanı Brian Ballard, Reuters’e verdiği demeçte ”Örneğin Upskill’in yazılım platformu, genellikle kitaplarda saklanan verileri işçilerin araçlarına getirir. ” dedi. Sistem, imalat, saha servisi ve nakliye ve depo lojistiği için kullanılabilir. Şirketin gelir büyümesi yıl başına üç basamaklı olarak gerçekleşti.

Ballard, “Bir arabada çalışmayı ve kağıt el kitabını gözden geçirmek zorunda kalmadığınızı düşünün” dedi. Tipik sistemler birkaç ay içinde geri ödenecek. Upskill iki yıl boyunca Boeing ile çalışıyor ve pilot testlerin ötesine geçerek üretim yapmaya başladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz