BMW Otomobil Fabrikalarında Google Glass Teknoloji Devrimi

Üretim yapan büyük ve üstün sistem sahibi firmalar Google Glass teknolojisini bünyelerinde kullanmaya başladırlar. Bu ürünü bazı kullanıcılar çok kaba buldu bazı kullanıcılar ise kötü bir teknolojik yenilik olarak çıktığını iddia etti. Ancak bu ürünün değerini anlayan BMW sirketi kendi bünyesinde çalışan teknisyenlerine Google Glass kullandırarak gelişmiş otomobil üreticiliğine yeni bir yön getirdi. Bu şekilde üretim sırasında çıkan hatalar yada arabanın bazı üretim safhalarında önemli olacak ve hatırlanması gereken uyarılar sürekli teknisyen elemanların gözleri önünde olacak.

Bu ürünle birlikte üretim safhasında sürekli ve iyi bir iletişim içinde çok faydalı olacak bu ürünün üretim verililiğine de fayda sağlayacağı bir kesinliktir. Sonuç olarak BMW gibi köklü bir kuruluşun üretiminde çok fazla rapor ve fotoğraflar mevcut. Bunların önemi de BMW üretim bantlarında yöneticilerin yaşadığı sorunlar karşısında yaptıkları çözüm yöntemleridir. BMW’nin bu ürüne geçisin de umduğu ileriki dönemlerde yazılı kayıtlar yerine video kayıtları sayesinde yaşanan olumlu ya da olumsuzlukların gelecekte çok faydalı olacağını ve faydasının görüleceğini ummasıdır.

BWM firması ürettiği arabaların son çıkış aşamasında 10-25 arasında bir teste tabi tutarak üretim kaynaklı hataların müşteriye ulaşmasını engellemektedir. Bu hataların azalması için de çalışanlarının daha verimli çalışabilmesi için Google Glass teknolojisi kullanıyor.

BMW Otomobil Fabrikalarında Google Glass Teknoloji Devrimi
BMW Otomobil Fabrikalarında Google Glass Teknoloji Devrimi

Kaynak: Gizmag

Paylaş
Önceki İçerikTesco Blinkbox Streaming Servis Vodafone’nun Mu Olacak?
Sonraki İçerikAllwinner Android 5.0 Android TV Çipleri Sunuldu
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz