Mercury Kod adıyla tanınan fiziksel klavyeli BlackBerry, MWC’de resmi olarak tanımı yapıldı. 

Samsung, HTC, Sony, LG, Huawei, Nokia, BlackBerry, Lenovo, Microsoft ve daha pek çok kullanıcının beklemek için tüm telefonları, tabletleri, dizüstü bilgisayarları, giyilebilir ürünleri ve daha fazlasını içeren MWC 2017’de tanıtımlar yapıldı.

İşte tanıtımı yapılan BlackBerry KeyOne’ın özellikleri, fiyatı ve incelemesi

ÖNEMLİ ÖZELLİKLER

  • Snapdragon 625 CPU
  • Klavye: Fiziksel Akıllı Klavye
  • Ekran Boyu: 4,5 inç LCD, 3: 2
  • Batarya: 3505mAh
  • İşletim Sistemi: Android 7.1 Nougat OS
  • Kamera Sensörü: Sony IMX378 kamera sensörü
  • Ön Kamera : 8 megapiksel
  • Arka Kamera: 12 megapiksel
  • USB Tip: C
  • İmalatçı: BlackBerry
  • İnceleme Fiyatı: £ 499,00

BlackBerry KeyOne ile el ele çalışın: Potansiyel olarak firmanın bugüne kadarki en iyi akıllı telefonu

BlackBerry akıllı telefonları pek nüfuzlu değil, ancak gerçek şu ki, Android BB10 düştüğünden beri şirket oldukça iyi cep telefonları yayınladı.

BlackBerry Priv ağır ve oldukça berbat bir kameraya sahipti, ancak üretken yazılımı ve fiziksel klavyesi harikaydı.

İşte BlackBerry KeyOne’in Görünümü

Şirketin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu başlattığında her iki cihazdan da en iyisinin olunması bekleniyordu. Sonunda en son çıkan KeyOne amiral gemisi ile üzerindeki ölü toprağını çıkarmaya niyetlendiği belli. Dokulu bir arka kapak, Gorilla Glass 4 ekranı ve alt kısmında fiziksel “Akıllı Klavye” bulunan zarif görünüşlü alüminyum bir şasisi var. Faktörlerin kombinasyonu KeyOne’a hoş bir lüks his veriyor. Yapım kalitesi de oldukça sağlan ve klavye tuşları, beğenilenlere göre biraz sönümlense de yazma açısından oldukça rahat.

“Akıllı Klavye” Priv’de görülen aynı el, hareket ve dokunmatik teknolojisine sahip ve alıcılara Trackpad kullanma imkanı da sunuyor. Bu zıt görünüyor olabilir, ancak geçmişte, Doküman ve e-postanın düzenleme özelliğini saf dokunmatik ekranlı cihazlarda olduğundan daha kolay.

DTEK60‘da görülen benzeri özel bir programlanabilir “eylem anahtarı” da KeyOne’da görünüyor.  Düğme, ses yükselticinin altındaki KeyOne’ın sol alt tarafında duruyor ve kullanıcıların herhangi bir anda 52 adet özelleştirilebilir kısayol oluşturmasına izin vermektedir.. Kısayollar kısa veya uzun basışlarla etkinleştirilebilmektedir. Bu özelliği, düzenli olarak kullanılan uygulamaları ve hizmetleri anında etkinleştirmek veya başlatmak isteyen güçlü kullanıcılar ile büyük bir ayrıcalık olduğunu görebilirsiniz.

4.5-inç LCD, 3: 2 en-boy oranı ekran da iyi görünüyor. 1620 x 1080 çözünürlüğü çok keskin görünüyordu ve demo odasında sürekli yanıltıcı ışık yakalaması dışında gerçek bir sorunu yoktu. BlackBerry’ye adil olmak gerekirse, bu onların alışılmadık ışık koşulları nedeniyle çoğu telefonun lansmanında yaşadığım bir sorundu.

Bir başka kilit özelliği, KeyOne’ın 3505mAh ağır bir pil ile güçlendirilmesi ve özel bir Boost hızlı şarj teknolojisi içermesidir. Teknoloji şarj olurken telefonu güç tasarruf moduna geçirerek çalışır. Faktörlerin kombinasyonu, daha fazla test yapılmaksızın KeyOne’da geçerli olup olmayacağını onaylanmamış olsa da, KeyOne’ın ortalama ömrünü uzatacaktır.

Referans çerçevesi olarak, KeyOne’un boyut braketindeki Moto Z Play gibi akıllı telefonların yalnızca çok küçük bir kısmı daha büyük veya benzer boyutta piller içeriyor.

Yazılım açısından KeyOne da oldukça iyi. KeyOne, Android’in en yeni 7.1 Nougat sürümüyle birlikte gönderilecek. Her zaman olduğu gibi BlackBerry de zengin özellikleri telefona yükledi. Kullanıcıların, gelen mesajları ve bildirimleri ve firmanın güvenlik hizmetleri paketini görüntüleyip yönetmesi için tek bir pencere kanalı olan BlackBerry Hub‘ı içeriyor. Normalde, üçüncü taraf yazılım eklemelerinin veya Android’deki değişikliklerin hayranı değilim, ancak geçmişte birçok BlackBerry’nin gerçekten faydalı olduğunu ve KeyOne’da değişen bir şey olduğunu göremediğini keşfettim.

Bunların hepsi harika görünüyor, ancak en büyükleri kameralarıyla ilgili olan KeyOne hakkında iki küçük endişemiz var. BlackBerry telefonların hiç bir zaman muhteşem kameraları yoktu ve görünfüğü kadarıyla bu, KeyOne’da geçerli olabilir. Telefon, Sony IMX378 kamera sensörü ve 8 megapiksel ön kapanağı bulunan 12 megapiksellik bir arka kamera ile birlikte geliyor. Kağıt üzerinde kurulum gayet iyi, ancak showroom katında çekim yapılırken, ekran üstü deklanşör düğmesine basılmasıyla gerçekte çekilen fotoğraf arasında fark oluştu. BlackBerry, bir gece kulübü gibi demo zeminini aydınlatmaya karar verdiği için kalitesini ölçmek de zordur, bu yüzden yalnızca çok karışık veya düşük ışık koşullarında fotoğraf çekimi yapılabildi.

625 CPU’nun kullanılması kesinlikle dehşet verici değil; test ederek çalıştırılan geçmiş telefonlar, güç verimliliği ve performans açısından büyük bir dengeye sahipler ancak 500 PB’lik bir el cihazında 821’in görünümü tercih ettik. Aynı çipi kullanan £200’lik Lenovo P2 ve £289’lik  Huawei Nova gibi rakip telefonlarla olduğu gibi, 625’in kullanılması telefonun tamamını biraz pahalı hissettiriyor.

AÇILAN İŞLEMLER

BlackBerry KeyOne, eskiye dönmüş gibi hissediyor. Gördüğüm kadarıyla, BlackBerry‘nin önceki Android telefonlarının en iyi özelliklerini taşıyor ve güvenlik odaklı bir akıllı telefon için piyasada bulunan herhangi bir alıcı için ideal bir seçim olabilir.

Bununla birlikte,  fiyat noktasında ve kamera kurulumunda 625 CPU kullanımıyla ilgili endişelerim var. KeyOne Nisan ayında piyasaya çıktığında, endişelerimin daha ayrıntılı testlerle yanlış olacağını umuyoruz.

 

MWC 2017 ile ilgili haberimiz için Tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz