Bixby, Eski Model Samsung Telefonlarında Çalıştırılabilinecek

Kısa süre önce piyasaya sunulan Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus‘ın en çok beklenen özelliklerinden biri, sanal ses asistanı Bixby idi. Şimdilik, uygulama başka herhangi bir Samsung cihazında mevcut değil ve şirketin yakın gelecekte bunu yapma planı bulunmamaktadır.

Yani eski Samsung akıllı telefonlara sahip kişilerin hiçbir zaman kullanma şansı olmayacak mı? Görünüşe göre değil. Takerhbk kulpunu kullanan bir kişi, Xix-Developers forumunda Bixby’yi Galaxy S7 cihazında çalıştırmayı başardı ve bir dizi kullanıcı aynı işlemi yapabildi. Resmi olmayan b,r kaynağa göre Bixby, Android 7.0 Nougat yüklü bulunan her Samsung modelinde çalıştırılabilir.

Bixby‘yi telefonunuzda da çalıştırmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey Galaxy S8 TouchWiz Launcher’in son sürümünü indirmeniz ve ardından da Bixby APK dosyasını telefonunuza kurmanız gerekmektedir.

APK’lar, genellikle uygulama güncellemeleri Google Play Store’a yapmadan önce görünür. Zaten Samsung’un bu asistanı Play Store’a getirme planının olmadığını söylemiştik en azından şimdilik. Kore elektronik devi bu konuda herhangi bir yanıt vermedi. Galaxy S8 ve S8 Plus’ın aksine, geçen yılki Galaxy S7 gibi eski Samsung akıllı telefonlarda Bixby‘e erişmek için özel bir donanım düğmesi yok.

Nougat çalıştıran bir Samsung telefon kullanıcısı iseniz, yakında başka seçeneğiniz olabilir. Google, Google Assistant’ı, Android Nougat ve Android Marshmallow işletim sistemine sahip akıllı telefonlara getirmeye çalışıyor;  Microsoft’un Cortana hali hazırda Google Play Store’da bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz