Başkent Üniversitesi‘nin mühendislik fakültesi bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucunda özellikle otomotiv üreticileri ve sürücüleri ilgilendiren bir sonuç elde edildi. Makine Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Andaç Töre Şamiloğlu, yaptığı açıklamalarda sistemi daha da geliştirmelerinin ardından sanayi kuruluşları başta olmak üzere pek çok kuruluşla iletişime geçmeyi planladıklarını belirtti.

Sistem araç ile bulunduğu zemin arasında bir koruyucu bölge oluşturarak aracın fiziksel bütünlüğünü korumayı sağlıyor. Kaza anında bu sistem yan kapıların altına yerleştirilmiş dış hava yastıklarının şişmesini ve aracın yere sabitlenmesini sağlıyor. Yapılan saptamalar sistemin gelişiminin gerektiği ancak bu hali ile bile kayıpları oldukça azaltacağı yönünde.

Ayrıca sistem devrilme işleminin gerçekleşmesinin kaçınılmaz olduğu kazalarda bile devrilmenin normalden çok daha yumuşak olmasını sağlayacak. Biz de yerli bir proje olan bu sistemin daha de geliştirilmesini temenni ediyor ve bir an önce hayata geçirilerek kazalardaki kayıpların azaltılmasını diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz