Ülkemiz sanayisinin ve teknolojisinin kalbi olarak görebileceğimiz ve milli imkanlar ile üretim yapan Aselsan, özellikle son 20 yılda büyük bir atılım geçirdi. Özellikle milli imkanlar ile üretim yapmak için yoğun bir çaba sarfeden  devlet firması bu doğrultuda bir haber ile karşımıza çıkıyor. Özellikle savaş ve güvenlik gerektiren zaman ve ortamlarda kullanılan ve geceyi gündüze çeviren termal kameralar ile ilgili bir gelişme bu.

Bu kameralar bildiğiniz gibi ısıyı algılayarak ısı farklarına göre nesneleri ve canlıları farklı renklerde gösteriyor. Bunu sağlayan ise kızılötesi olarak çalışan ve termal kameraların gözü olarak nitelenen dedektörler aracılığı ile oluyor. İşte Aselsan tamamen milli imkanları kullanarak bu dedektörlerin seri üretimine başladı.

Ayrıca bu cihazların dünyada az ülke tarafından üretildiğini de belirtmekte yarar var. Biz de teknoloji tutkunları olarak ülkemizde bu tarz üretici girişimlerin özellikle devlet desteği aracılığı ile gerçekleşmesini ve başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz