Siber güvenlik firması olarak görev yapan saygın kuruluş Palo Alto Networks bugün özellikle Apple marka cihazlara sahip olan teknoloji tutkunlarını şoka uğratan bir açıklama yaptı. Apple‘ın karşılaştığı en büyük siber saldırı ile karşı karşıya olduğunu belirten firma özellikle ABD, İngiltere, Çin ve Rusya gibi ülkelerde binlerce Apple hesabının ele geçirildiğini kaydetti.

Toplamda 18 ülkede tam 225 bin iPhone kullanıcısının hesapları bir virüs aracılığı ile ele geçirildi. KeyRaider adı verilen virüs sayesinde kullanıcı bilgilerini ele geçiren hackerların başka cihazlara bu bilgiler ile ücretli uygulamalar yüklediğini belirten firma yetkilileri henüz uğratılan maddi hasarın boyutunu açıklayamıyor. Ancak okunduğunda Apple kullanıcılarını hayrete düşüren bu gelişme bir kez daha teknolojinin güvenilirliği ile ilgili soruları gündeme getirdi.

Türkiye‘deki kullanıcıların etkilenip etkilenmediğine dair henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak biz yine de sizlere hesap bilgilerinizi ve harcamalarınızı kontrol ederek işinizi sağlama almanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz