APPLE ”KENDİ KENDİNE SÜRÜŞ” İZNİ ALDI

Evet, bu bir sır değildi. Apple, kendi kendine sürüş otomobili üzerinde oldukça fazla yoğunlaştı ve çalıştı. Bugün California DMV, California yollarında otonom araçların test edilmesine ilişkin, şirketlerin güncellenmiş bir listesini yayınladı. Listede bulunan şirketlerin en sonuncu ismi ise Apple oldu.

Bu, kesin olarak yarın uyandığınızda yollarda Apple otonom aracını göreceğiniz anlamına gelmiyor elbette. Ama şirket, gelecekte bir noktada otonom araçları yollara sürmek için çalışmalar yapacağı anlamına gelebilir.

Özellikle, Apple’ın üçüncü taraf otomobillerini kendi teknolojisi ve sensörleri ile kullanıp kullanmayacağını görmek ilginç bir deneyim olacak. Söylentilere göre Apple, otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışıyor ve şuanlık tam teşekküllü bir otomobil değil.

California DMV sözcüsü : ” “Bugün, 14 Nisan 2017, Motorlu Taşıtlar Kaliforniya Departmanı Apple Inc.’e özerk araç test izni verdi. İzin, üç araç, tüm 2015 Lexus RX450h’yi ve altı sürücüyü kapsıyor: Bu, Google, kendi kendine sürüş testleri için kullandığı aracın aynısı.

Apple’ın bu ürünü piyasaya sürmesi çok uzun yıllar alacak. Ancak şirketin, durmadan yeniliğe açık olduğunu ve durmadan ilerlediğini görmek çok güzel.

Apple arabalarını Kaliforniya’nın yollarına çıkarması ve bundan korkmaması oldukça ilginç. Apple, bu projeyle olduğu kadar gizli de değil. Kendi kendine sürüş bir otomobil kurmak bir ton veri gerektiriyor, bu nedenle şirketin arabasını olabildiğince çabuk yola koyması gerekecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz