STATCOUNTER: ”YAKIN ZAMANDA İŞLETİM SİSTEMİNDE BİRİNCİLİK ANDROİD’İN”

Sadece birkaç hafta önce, web analitiği şirketi StatCounter, Android’in Windows’u en popüler çevrimiçi işletim sistemi olarak geçeceğini tahmin etmişti. Bu, uzun sürmedi. StatCounter’ın en sonki sayıları, Windows ile arasındaki sınırın az olduğu Android‘i gösteriyor. Dokuz yıldan az sürenin sonunda ilk kez bir işletim sistemi, Google‘ın açık kaynaklı işletim sistemi olan Windows’a bu kadar yaklaştı.

Geçen aydan gelen rakamlara göre, Windows web trafiğinin %38,6’sına, Android ise %37,4’lük kısmına sahip oldu. Böylece, Windows ile Android arasındaki fark oldukça azaldı. Bu rakamlar  her ay biraz yukarı veya aşağı inip, çıkabilir. Ancak genel trend Windows için düşüş eğiliminde. Fakat genel tahmin, kısa zaman içinde Android’in tamamen Windows’u sollayacağı yönünde. Gerçekten de birkaç haftadır durum böyle. Bu ayki yapılan analizlere göre, Android şu anda web trafiğinin %37,93’lük bir payıyla üst seviyede olup, Windows %37,91’de kalarak düşüş yaşadı.

Android geleneksel PC form faktöründe herhangi bir varlık olmadan bu büyümeyi başarmıştır. Tüketiciler sadece çok fazla dizüstü bilgisayar satın almıyorlar ve bilgisayarlar daha çok ihtiyaç halinde kullanılıyor.  Akıllı telefonlar daha fazla kullanılmakta ve her yıl veya iki yılda bir yeni sürüme geçmektedir.  Android cihaz üreticileri halihazırda Windows PC perakendecilerinden daha fazla ürün satıyor.

Tüm bunlar için Microsoft için artı bir noktası, bazı bölgelerdeki çevrimiçi etkinliğin hala daha kullanılmasıdır. Kuzey Amerika’da Windows %39.5 ile birinci ve iOS %25.7 ile ikinci sırada yer alıyor. Android,% 21.1 oran ile üçüncü sırada. Avrupa% 51.7 Windows, Android ise sadece %23.7 oranla kullanılmaktadır. Dünyanın geri kalanı, Asya’da web etkinliğinin %52,2’lik payıyla Android’in fark yaratmasını sağlıyor.

Windows kullanımı muhtemelen azalmaya devam edecek, ancak yalnızca bir noktaya kadar. Güçlü masaüstü işletim sistemleri işi yapmak için daha iyi olduğu sürece, insanlar onları kullanacak. Bununla birlikte, Android‘in artan özellikleri ve uygun fiyatlılığı, Microsoft’u geleceği düşünmek için sebep verecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz