Akıllı telefonlar‘ın piyasaya çıkması ile birlikte, telefonların hafızaları oldukça arttı. Akıllı telefon rehberinize binlerce kişiyi kaydetme imkanımız oldu.

Rehberimizi güvenli şekilde telefonumuzda tutmamızda gerekmekte.
Telefonunuzda oluşan sorunlardan dolayı telefon rehberimiz silinebilir. Veya telefon değiştiğimizde saatlerce rehber kopyalama işlemimiz sürebilir.

Android tabanlı telefon kullanan kullanıcılar, daha kolay bir çözüm yolu var.
Telefon rehberinizdeki kişileri bir kaç tıklama ile bilgisayarınızda yedekleyebilirsiniz, Gmail hesabınıza yedekleyerek telefon değiştirdiğiniz de sadece Gmail kullanıcı adı ve şifrenizi girerek telefonlarınıza rehberinizi çekebilirsiniz.

Lafı fazla uzatmadan telefon rehberinizdeki kişilerin nasıl yedekleyebileceğimizi  birlikte yapalım.

Telefonunuzun Rehber kısmına girin.

android-rehber-yedekleme-nasil-yapilir-resimli_1

Android Rehberi Yedekleme

  •  Seçenekler tuşuna basın ve hemen ardından “İçeri aktar/Dışarı aktar “seçeneğini tıklayın.  Rehberinizi nereye kayıt edeceğini soracaktır. Dilerseniz hafıza kartını seçerek tüm rehberi hemen hafıza kartınıza veya Sim kartınıza kayıt edebilirsiniz.

android-rehber-yedekleme

Android de Rehberi Yedeklemek

  •  Hafıza kartınıza aktarma işleminizi seçtikten sonra  bekleyin, telefonumuz işlemi tamamlansın. Telefonumuz işlemi bitirdikten sonra hafıza kartınızda rehber dosyası oluşacak.

Dosyayı dilerseniz bilgisayarınıza yükleyin, kalıcı olarak saklayabilirsiniz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur, Diğer yazımızda görüşmek dileği ile.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz