Android N versiyonun da birçok yenilik bulunuyor. Bunlardan bir kaçı şöyle sıralamamız gerekirse; Çoklu pencere seçeneği, geliştirilmiş güç tasarruf modu, gelişmiş bildirim menusu ve buna benzer özellikler bu sürümle birlikte geliyor. Var sayılan özellikler gelişmiş şekilde geliştirilerek kullanıcılara sunulmaktadır.

Peki hangi telefonlar bu sürümden yararlanıyor sorusuna gelince, şuan sadece Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Oyuncu, piksel C  ve General 4G Androdi One modellerinde sürüm indirilebilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken hususlara bakılacak olursa bu versiyon sadece geliştiriciler için yayınlanmış olup nihai bir sürüm değildir. Google’nin Android OS sürümü Android N Haziran ayında yapılacak olan bir etkinlikle tanıtılacak ve sonrasında yukarıda belirttiğimiz cihazlarda dağıtılmaya başlanacak. Yazılımı yüklediğinizde telefonunuzda takılmalar, donmalar, uygulama hataları ve buna benzer uyumsuzluklar gibi hatalarla karşılaşabilirsiniz. Güncelleme esnasında verilerinizin silinebileceğin den güncellemeyi yapmadan önce telefonunuzda bulunan yedeklerinizi almanızı tavsiye ederiz.

Dilerseniz şimdi İşlemlere geçerek General Mobile 4G Android N sürümünü telefonumuza yükleyelim.

1. Öncelikle aşağıda verilen linke girerek geliştirici kaydı yaptırmanız gerekmektedir. Linke tıklıyoruz.

https://www.google.com/android/beta

2. Aşağıda resimde gördüğünüz gibi açılan sayfada Mobile telefon resmi yanında bulunan“Enroll Device” seçeneğine tıkladıktan sonra devam ediyoruz.

genelralmobile_android_N.png_1

Karışınıza çıkan Enroll Device ekranında alttaki sözleşmeyi kabul ediyorum kutucuğunu işaretledikten sonra Join Beta tıklayıp devam ediyoruz.

android_n.png_2

3.Kayıt oluşturduktan sonra Telefonunuz da ”Menu- Ayarlar-Telefon Hakkında – Sistem Güncellemeleri” kısmına girip güncelleme gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Güncelleme kayıt yaptıktan 24 saat içerisinde telefonunuza gelecektir.

Telefonunuza güncelleme geldikten sonra indirme işlemini gerçekleştirip indirme bittikten sonra telefonunuz otomatik olarak ilk kurulum ayarlarına dönecek ve burada telefonunuzun kurulumunu yaparak Android N Beta sürümünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Android N sürümüyle gelen yeniliklere bakalım

  • Aynı ekranda 2 uygulama çalıştırma,
  • Yenilenen gelişmiş bildirim merkezi,
  • Yeni bildirimleri yönetebilme,
  • Batarya durumunu gösteren grafikte yenileme,
  • Çift ekran kullanırken ekrandaki görüntü boyutu ayarlanabiliyor. Ayarlamak için “Ayarlar – Ekran- Görüntü boyutu seçeneğinden ayarlayabiliyorsunuz.
  • Üst kısımdan bir kez kaydırınca 5 hızlı ikon karşımıza çıkıyor İsterseniz Wifi ikonuna uzun şekilde basarak direk o ayara gidebiliyorsunuz.
  • Telefonunuzu Gece modun da kullanabiliyorsunuz.
  • Çift taraflı sayfa özelliğiyle birlikte birden fazla bildirim ikonuna ulaşabilme.
  • Gelen bildirimler uygulamasının ayarlarını hızlı bir şekilde değiştirebilme. Örneğinhangoust uygulamasından gelen bir mesaj bildirim ekranında, gelen mesajın içeriği gözükmekte, ancak içeriğin gözükmesini istemiyorsunuz, bildirim ekranında uygulama üzerine hafif sağa doğru kaydırıp ayar ikonuna dokunduğunuzda ilgili ayarı seçebiliyorsunuz.
  • Ayar kısmında ekranı sağ tarafa kaydırdıktan sonra sekme gelebiliyor. Pratik bir şekilde sekmeler arası atlayarak daha hızlı işlem yapabilme özelliği.
  • Yazılımı beğenmediyseniz Marshmallow’a geri dönmek için aşağıdaki linke tıklayarak gelen sayfada “Unenroll Device” seçeneğini tıkladıktan sonra kaydınızı iptal edebilirsiniz.  İptal işleminde sonra telefonunuza Android 6.0.1 marshmallow güncellemesi için bildirim gelecektir. Bildirim geldikten sonra güncelleme yaparak Kullanabilirsiniz. Güncelleme gelmemesi durumunda “Menu- Ayarlar-Telefon Hakkında- Sistem güncellemeleri”sekmesine girip güncellemeyi kontrol edip yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz

https://www.google.com/android/beta

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz