Film izlemede ve müzik dinlemede kullandığımız Android cihazları bilgisayardan nasıl yönetebilirim konusunu çok merak ediyoruz. Gelin bu konudaki yazımıza bir göz atalım.

Öncelikle bazı sürücü dosyaları kaldıracağımız için bilgisayarda bir geri yükleme noktası oluşturun. Herhangi bir hat söz konusu olduğunda bilgisayarınızı geri yükleyebilmeniz için bu önemli bir tedbirdir. Eğer bilgisayar USB ile bağlantı sağladığımız cihazımızı tanımıyorsa Android telefon ya da tabletinizi bilgisayarınızın tanımasını sağlayan sürücüleri kaldırarak işe başlayabiliriz. USB ile bilgisayara bağladığınız cihazınız için denetim masasından aygıt yöneticisi’ne giderek bize sunulan aygıtla içinde cihazınızı bulun. Gösterilen simgeye tıklayarak cihazınızın sürücüsünü kaldırın ve sonra USB kablosunu çıkarın.

USB Sürücüsünü Görüntüleme ve Yönetme Aracı

Android cihazları bilgisayardan yönetmek için USBDeview yazılımını bilgisayara indirin. Daha sonra zip dosyasının içindeki .exe uzantılı dosyayı çalıştırarak programı çalıştırın. USBDeview yazılımı, bilgisayardaki tüm USB sürücülerini bize gösterecektir. Bu listede yer alan her sürücü için yan tarafında bir durum göstergesi bulunur. Gri renkli olan sürücüler bizim ilgileneceğimiz sürücülerdir.

Android cihazınızın USB sürücülerini bulduktan sonra USBDeview programının ana penceresinde sol üst tarafta yer alan çöp kutusu simgesine dokunarak sürücüleri kaldırın. Bize sorulan ileti onaylarını evet diyerek onaylayarak işleme devam edin.

Bütün USB sürücülerini bu şekilde bilgisayarınızdan kaldırdıktan sonra sıradaki işlem evrensel Android USB sürücülerinin bilgisayarınıza yüklenmesidir. Universal Windows ADB Driver adındaki sürücüleri bilgisayarınıza indirin. Daha sonra bu dosyayı çalıştırın ve Android tablet ya da tabletinizi USB ile bilgisayara bağlayın. Şimdi bilgisayar otomatik olarak telefon ya da tabletinizi tanımalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz