İnternet çağı olarak adlandırılan yüzyılımızda internet hayatımızın merkezine yerleşmiş durumda. Her işimizi kolaylaştıran bir etken olarak karşımıza çıkan internet iş dünyası dışında günlük hayatta bile herkesin kolayca erişebildiği bir hizmet haline geldi. Gelişmiş ülkelerde ise durum bir hayli ileri düzeyde. Bunu örnekleyen bir gelişme de Amerika‘da yaşandı.

Massachusetts merkezli bir firma olan BirBelly kamuoyunu bir hayli mutlu eden bir açıklama yaptı. Zira açıklamaya göre firma çöp kutuları aracılığı ile internet dağıtımını başlatabilmek için kolları sıvadı. Evet, yanlış duymadınız! İnsanoğlu bulunduğu her yere interneti ulaştırmak istiyor gibi görünüyor. Bu sayede çöp kutularında dağıtılan internet hizmeti ile sokakta gezen bütün sıradan vatandaşlar internete kolaylıkla erişebilecek.

Firma yaptığı açıklamada halka 50-75 megabit hıza sahip bir internet erişimi sunacaklarını ve bu sayede yüklü ve kabarık internet faturalarının önüne geçeceklerini belirtti. Ayrıca bu proje için halkın herhangi bir ücret ödemesi söz konusu olmayacak zira proje çöp kutuları üzerine alınan reklamlar ile finanse edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz