Amazon’un Başı Belada

Amazon, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından anne-babanın iznini almadan uygulama içi indirilebilir içeriği satın alan çocuklarla ilgili soruşturmada temyiz başvurusunu geri çekti ve toplam 70 milyon $ tutarındaki hak taleplerini iade etme yoluna gitti.
Neredeyse tüm mobil yazılım mağazalarında olduğu gibi Amazon App Store de, geliştiricilerin uygulamalarını çeşitli şekillerde para kazanmalarına olanak tanımaktadır: Buralara reklam koyabilir, oyun indirmeleri için bir ücret talep edebilir ve ücretsiz olarak uygulama sunabilirsiniz.

Amazon gibi birçok mağazanın, her bir satın alma işlemi için hesap şifresini tekrar girme şartı da dahil olmak üzere kazara veya yetkisiz satın almaları önlemek için tasarlanmış seçenekler bulunur; ancak bu ayarlar varsayılan olarak etkinleştirilir.
ABD federal yargıcı, çocuklara hesap sahibi velilerin izni olmaksızın alışveriş yapmasına izin verdiği bir Amazon davasının özetini okudu. Amazon, o davada da önemli miktarda geri ödeme ile karşı karşıya kalmıştı.

Uygulama içi ücretler, ücretsiz oyunlarla oynarken çocukların yaptığı satın alımlardan kaynaklandı. 2016 kararında bir ABD federal yargıcı, Amazon‘un anne babalara ücretsiz uygulamaların hala uygulama içi satın alma işlemleri içerebileceğini açıkça bildirmediğini ve istenmeyen masrafları önlemek için yeterli sayıda uyarı ve şifre gereksinimi sağlamadığını tespit etti.

Federal Ticaret Komisyonu ebeveynlerin Amazon‘a Kasım 2011 ile Mayıs 2016 arasında 70 milyon ABD Dolarından fazla borçlandırıldığını hesapladı.

Amazon: ”En yakın zamanda geri ödeme başlayacak”

FTC : “Amazon‘un çalışacağı geri ödeme programı ile ilgili ayrıntılar kısa süre içerisinde açıklanacak.” açıklamasında bulundu.

Kasım ayında, Amazon‘un hediye kartları şeklinde satın alımları iadesi talebi bir ABD bölge hakimi tarafından reddedildi, bu nedenle şirketin etkilenen müşterilere doğrudan para iadesi yapması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz