Allwinner Android 5.0 Android TV Çipleri Sunuldu

Allwinner Teknoloji yongaları üzerinde çalışan Google’ın son Android yazılımı erken bir görünüm veriyor. Android Tv’de çalışacak olan çipler sunuldu.

Şirket Android 5.0 Lollipop Allwinner A33 dört çekirdekli ve Allwinner A80 okta-çekirdekli işlemciler tabletler için geçerli olacak diyor. Allwinner ayrıca A80 yongası ile bir aygıtta çalışan Android TV göstermiştir.

Google’ın son tablet ve TV yazılımını Allwinner yongaları üzerinde çalıştırabilmeniz şaşırtıcı değil. Google Android cihazlar geniş bir yelpazede rastlamak mümkün olan tasarımlar sunuyor.

Çin cihaz üreticileri Google’ın resmi Android TV yazılımı ile ucuz akıllı TV kutuları serbest bıraktı. Son yıllarda bu tür Tronsmart, Rikomagi ve Minix gibi şirketlerin akıllı televizyon cihazlarından yüzlercesini gördük ama genellikle Android tam akıllı telefon ve tablet sürümü ya da  özel bir kullanıcı arayüzü yerine gerçekten Android sürümü ile sevk ettik. Hem bunlar televizyonlarda çalışacak şekilde tasarlanmıştı.

Bazı açılardan, resmi Android TV yazılımı aslında işletim sisteminin akıllı telefon ya da tablet sürümlerini daha az yetenekli kılar. Google Nexus incelemesinde belirtildiği gibi Google Play Store, sadece uygulamalar ve bir uzaktan kumanda ve TV arayüzü ile çalışmak için doğrulanmış oyunlar oynanacağını gösterir.

Bu en azından bir şekilde iyi bir şeydir. Çünkü kullanması zor uygulamalar yükleme sonrası sorun çıkarmayacak.  . Aynı zamanda ayarları ve TV ve uzaktan kumandayı kullanarak dokunmatik cihazlar için tasarlanmış diğer menülere de erişilebilir.

Allwinner Android 5.0 Android TV Çipleri Sunuldu
Allwinner Android 5.0 Android TV Çipleri Sunuldu

Kaynak: Geeky-gadgets

Paylaş
Önceki İçerikBMW Otomobil Fabrikalarında Google Glass Teknoloji Devrimi
Sonraki İçerikFingerKey Mac TouchID Kilidi Hazır Mı?
Sansal Gencay
01.01.1976 giresun bulancak doğumluyum orta ve liseyi orda okudum doğu akdenizde işletme bölümünü bitirdim askerliğimi kısa dönem yaptıktan sonra şuanda kıbrısta kendi işyerimde ekinox computer bilişim teknolojileri a.ş de yöneticilik yapıyorum teknoloji sende sitesininde ortağıyım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz