Bu 69 yeni emoji akıllı telefonunuza bu yıl gelecek!

Bazen kelimelerin hissimizi ve derdimizi anlatmaya yetmediği anda yardımımıza koşan emojilere, 69 emoji daha katılıyor!

Emojiler, derdimizi anlatmakta pratik olduğu kadar kullanılması da oldukça güzel. Fakat, hala daha bazı kelimelerin karşılandığı emojiler ne yazık ki mevcut değil. Ancak, önümüzdeki aylarda akıllı telefonunuza gelecek olan 69 yeni emoji ile herşey değişecek! Yeni yüz ifadelerinden ve kafa karıştırıcı el hareketlerinden başka, yeni emojiler T-rex’den deniz kızına kadar, herşeyi içeriyor. Dahası da, yeni yiyecek içerikli emojiler de geliyor. Tek kelime etmeden akşam yemeği hazırlamanızı anlatacak yeni emojiler!

Unicode 10 sürümünün bir parçası olarak duyurulan olan 69 yeni emoji, ilk resmi duyuru geçen yıl yapılmıştı. Emoji uzmanları, “Bunlar Apple benzeri bir tarzda, satıcılar tarafından piyasaya sürülürken nasıl görüntüleneceğinin göstergesi olarak oluşturuldu” dedi. Bir zürafa, brokoli ve bir pretzel içeren de içeren yeni emoji grubunun, resmi olarak bu yıl iOS ve Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Eğlenceli ve fonksiyonel eklemelerden oluşan sağlam bir karışım, yeni metin ve IM dostu ifadeler, monokold giymiş bir surattan zebra kafasına kadar değişiyor. Emzirme, kaya eli hareketinden, bir ufo ve bir dizi kış giyim eşyası gibi çubuklara kadar yelbaze genişletildi. Dahası, eklemelerin yeni sürümü cinsiyetleri farklı kaya tırmanıcıları, vampirler ve elfler gibi bazı şeylerin erkek ve dişi formlarını içeriyor.
Bir grup yeni emojinin yanı sıra, 33 mevcut emojinin yakın zamanda, her iki cinsiyete ilişkin sürümleri içerecek şekilde güncelleneceği onaylandı.
Bu, emoji’ye cinsiyet dahil etmek için son zamanlarda atılan en son adımdı; itfaiyeci veya doktor gibi bazı meslek gruplarının yalnızca daha önce erkek şeklinde gelmişti. Pazarlama lideri ve emoji çeşitlilik şampiyonu Nicole Bleuel blog yazısında: “Dünyanın online nüfusunun %90’dan fazlası emoji kullanıyor ancak emojinin çok çeşitli olduğu kadınların kariyerlerinin çeşitliliğini vurgulayan ya da genç kızları yetkilendiren pek bir şey yoktu” dedi.
Kadın çiftçiler, kadın rock yıldızları, kadın astronotlar ve kadın bilim insanları ile şunları ekledi: “Bu yeni emoji kadınları teknolojide daha iyi temsil etmek için yapmış olduğumuz çeşitli çabalardan biridir.”

“Bu güncellemelerin emojiyi, onları kullanan milyonlarca insanın milyonlarca temsilciliğini yapmasına yardımcı olacağını umuyoruz.”

Unicode Konsorsiyumu henüz yeni emoji ne zaman başlayacağını teyit etmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz