Güney Kore‘de bulunan Chonnam Ulusal Üniversite Hastanesi’nde yapılan araştırmalar sonucunda çocuklarda fazla akıllı telefon kullanmanın zararları araştırıldı.

Araştırma sonucunda fazla akıllı telefon kullanmanın şaşılığa neden olduğu ortaya çıkmış durumda.  Akıllı telefonların hayatımıza sağladığı faydalara hiç şüphe yok ki kuşkusuz bir çok faydasını görüyoruz fakat bazende zararlı kötü yanlarını görmüyor değiliz. Dediğimiz gibi kötü yanları da mevcut diğer her şeyde olduğu gibi fazla akıllı telefon kullanımının da birçok zararını görebiliyoruz. Bu zararlar hem fiziksel hem de psikolojik olarak değişkenlik göstermektedir. Ayrıca daha önce de uzmanların verdiği bilgilere göre ayaktayken aşağıya doğru akıllı telefonumuza baktığımızda bunun ciddi bir duruş bozukluğu oluşturduğunu ve ileride bu durumun önemli sağlık sorunlarına davetiye çıkaracağını öğrenmiştik. Şimdi ise fazla akıllı telefon kullanımının çocuklarda şaşılığa sebep olabileceği ortaya çıkmış durumda.

Güney Korede bulunan Chonnam Ulusal Üniversitesi Hastanesi‘nin yayınladığı bilgiler sonucuna göre çocuklarda gereğinden fazla akıllı cihaz kullanımı şaşılığa neden oluyor. Özellikle de  7-16 yaşaralığındaki çocuklara yönelik yapılan araştırmada, günlük olarak 4-8 saat arasında akıllı telefon kullanan çocuklarda “içe şaşılık” durumunun oluşabildiği gözlenmiş durumda. Belirtilen bu içe şaşılık ise şimdilik fazla bir sorun yaratmıyor fakat böyle devam edildiği taktirde ise ilerde şaşılığa neden olacağı söyleniyor.

Ayrıca şimdiki zamana baktığımız zaman ise küçücük çocukların ellerinde bile akıllı telefonların olması onları sosyalleşmesine neden oluyor ve buda toplumdan kopmasını; içe kapanık bir hayat sürmesine neden oluyor. Bu konuda ailelerin çocuklarını akıllı cihazlar konusunda biraz sınırlama getirmeleri çok faydalı bir durum olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz