1010-54 039 1010-54 Texting Illustration October 28, 2010 Photo Illustration by Jaren Wilkey/BYU © BYU PHOTO 2010 All Rights Reserved photo@byu.edu (801)422-7322

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez parçalarından birisi. Artık hayatımızın her alanında akıllı telefonları kullanıyoruz, yanımızda taşıyoruz. Böylesine bir teknolojik aletin zekaya veya beyne olan zararları büyük bir merak konusuydu. Yapılan son deneyler aracılığı ile bu merak biraz olsun dinmiş oldu. Ancak şimdiden söyleyelim, az sonra öğrenecekleriniz hiç hoşunuza gitmeyecek!

ABD’de eğitim veren Teksas Üniversitesi’nin son araştırmalarından birisi akıllı telefon kullanımının beyne olan etkileri ile ilgiliydi. Akıllı telefon kullanan 800 insana deney uygulandı. Bu deneye katılan 800 kişiye telefonları ile ilgili 3 ayrı seçenek sunuldu. Bu seçeneklere göre akıllı telefonlarını ya ters şekilde masaya koyacaklardı, ya ceplerine koyacaklardı, ya da kendilerinin bulunmadığı bir odaya bırakacaklardı. Uygulanan konsantrasyon testlerinde telefonlarını masaya bırakanların diğer gruplara göre önemli ölçüde düşük puan aldığı gözlendi. En yüksek puana ise telefonlarını başka bir odaya bırakan denekler ulaştı.

Bu deney akıllı telefon kullanımının ciddi bir şekilde tartışılmasına yol açabilir. Zira özellikle eğitim gören gençler tarafından yaygın bir şekilde kullanılan akıllı telefonlar her açıdan insanı negatif yönde etkileyen bir niteliğe sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz