AirPods Teknolojisi, telefonunuzu kablosuz şarj edebilecek!

Apple‘ın iPhone 7’deki en büyük değişikliklerinden biri de kulaklık jakını çıkarıp kablosuz AirPod’larla değiştirmesiydi. Son zamanlarda Apple’a verilen bir dizi yeni patentten, bir günde yayınlanan 250 listeden bir bölümü özellikle göze çarpıyor.  Apple AirPod‘ları sade bir şekilde kablosuz ses vermekten daha kullanışlı görmek istiyor. Konsept tasarımlarına göre, şirket gelecekteki sürümlerde kulakiçi kulaklıkları diğer Apple cihazları için kablosuz şarj cihazına dönüştürmeyi umuyor.
Geçtiğimiz günlerde sızdırılan başka bir patent fotoğrafında, Apple Watch’u yeni AirPods kılıfının üstünde şarj olmakta iken gördük. Bildiğiniz gibi Apple Watch kablosuz şarj’ı desteklemekte olan bir cihazdır. Eğer ki AirPods kılıfı Apple Watch’ı şarj edebilmekteyse, tahmin edilene göre kablosuz şarj teknolojisini desteklediğini iddia eden iPhone 7’yide şarj edebilecek teknolojiye sahip olacaktır. Giyilebilir özellikteki mıknatıslı kablosuz şarj özelliği, bir sonraki iPhone‘a gelecek şekilde söylenilen bir şey. Halihazırda, AirPods davası yalnızca kulaklıkları şarj etme özelliğine sahip; bu nedenle, bu durumda cihazın biraz daha esnek olmasını sağlamak aslında iyi bir fikir.

Powerbank’a ihtiyaç azalacak

Tabi bu özet olarak şu anlama da gelmektedir: eğer yeni bir airPods kılıfı aldıysanız, bu yanınızda şarj aleti ya da Powerbank taşımanıza lüzum olmayacağı anlamına gelmektedir. Doğrusu şu ki, bu teknoloji hayata geçerse, airPods satışlarında bir zirve olacağına şüphe yok. Çünkü akıllı telefonlar en fazla şarj sorunu ile karşı karşıya. Şarj sorunu çeken kullanıcıların bu teknolojiye rağbet etmesi çok normal olacaktır.

Giyilebilir eşyaların yanı sıra, patent, Microsoft’un kendi genişletilmiş gerçeklik kulaklığı HoloLens’e benzeyen bir “holografik projeksiyon sistemi” de dahil olmak üzere yeni konseptin kablosuz olarak şarj etme kapasitesine sahip olduğu bir dizi başka cihazı da tasarlıyor.

Apple’ın ayrı bir patenti, muhtemelen daha önce görmeyi beklediğimiz spor ve macera meraklılarını hedef alan AirPods davası için daha iyi su yalıtımı tarif ediyor. Bununla birlikte, kablosuz şarj imkanı, Apple yeniliği söz konusu olduğunda devede kulak olarak kalacak.

2017’nin Son Aylarına Doğru Tanıtılacak

Ürünün tanıtım zamanına gelince, AirPods kılıfı, iPhone 8 ile aynı zamanda, yani bu yılın son çeyreğinde iPhone 8 ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz