Dünyanın pek çok yerinde otomobil firmaları satış yaptıkları ya da otomobil ürettikleri ülkelere çevre kirliliği, yakıt tüketimi vb. konularda detaylı raporlar sunmak zorunda kalıyor. Rekabet ortamının düzenlenmesi için çare olarak görülen bu uygulama pek çok uygulamada sıkı bir şekilde incelenemiyor. ABD‘nin bu ülkelerden birisi olmadığını da belirtmekte yarar var.

Son gelen haberler de bu konuda ne kadar sıkı uygulamaların hayata geçirildiğini gösterir nitelikte. Zira dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olan Volswagen’e büyük bir ceza gelebilir. Bunun sebebi ise firmanın ABD’de piyasaya sürdüğü bazı modellerde bulunan 2.0 litre dizel motorların çevreyi diğerlerine göre yüzde 40 daha fazla kirletmesi olarak gösteriliyor.

Bu gelişme ile beraber Coca-Cola‘nın da vergi beyanında yanlış gösterim olduğu nedeniyle ceza alabileceği de gündeme geldi. Dünyanın en büyük firmalarından olan bu iki firmanın bile böyle sorunlarla karşımıza çıkması, temiz üretim ve dürüst rekabet gibi kavramları tekrar gündeme getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz