Öğrenciler ve akademisyenler tarafından, İstanbul Üniversitesi’nde imalat edilen ve 500 kilometrelik yolu 4 saatlik şarj süresiyle gidebilen T-1 Erzurum’da tanıtıldı.

Erzurum’un Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan T-1, Yakutiye Kent Meydanı’na öğrencilerle taşındı. Tanıtımı Yakutiye Medresesi’nin önünde gerçekleştirilen T-1 yoğun ilgi gördü.

İstanbul Üniversitesi’nin Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans yapan Tuba Güven, elektrikli otomobil projesi başlattıkları ve bunun sonucunda üniversitede “Yerel Proje” adı altında T-1 adını verdikleri %100 yerli otomobil ürettiklerini belirtti. İstanbul Üniversitesi tarafından üretilen T-1 elektrikli araç, TÜBİTAK’ın düzenlediği ve 30 üniversitenin elektrikli araçlarıyla katıldığı Elektro Mobil Yarışması’nda şampiyon olmayı başardı. Bunun sonrasında da araç tüm Türkiye’ye tanıtılıyor.

Tuba Güven, 25 kişilik bir ekiple T-1 elektrikli aracını ürettiklerini, otomobilin üretim süresinin 1.5 yıl, maliyetinin ise 450 Bin TL olduğunu belirtti. 25 kişilik ekibin 2009 senesinden beri elektrikli araba üretiminde faaliyet gösterdiğini belirten Güven, ekibin Türkiye’de bir ikinciliği, dört birinciliği bulunduğunu ve dünyada da sekizinci olan bir ekip olduğunun da altını çizdi. Tuba Güven, Avustralya’da Dünya 8. si olan T-1’de şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok fazla destek verdiğini de belirtti.

Tuba Güven, ilk olarak 15 Eylül’de İstanbul’dan Ankara’ya gittiklerini ve 436 kilometrelik yolu tek şarjla tamamladıklarını belirtti. 436 kilometrelik yolun maliyeti ise 7 TL. Güven; Ankara’dan sonra Samsun’a, Samsun’dan sonra da Trabzon’a da gittiklerini belirtti. Elektrikli araç T-1’i her koşulda test etmek ekip için büyük önem arz ettiğini belirtti. Türkiye’nin bütün bölgelerin T-1’i test edeceklerini söyledi.

T-1’in üretim ve tasarım aşaması dışında sürücülüğünü de üstlenen Serdar Zurnacı, T-1’in saatte 120 kilometre hıza kadar çıkabildiğini ve 500 kg. ağırlığında olduğunu belirtti.

İstanbul Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Bölümü’nde okuyan ve son sınıf olan Serdar Zurnacı; 4 saatlik şarj ünitesiyle 500 kilometre yol kat ettiklerini, yağmurda da aracı denedikleri ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını, aracın 4 kişilik olduğunu, bagajının bulunduğunu ve çekirdek aileye hitap ettiklerini belirterek sözlerini noktaladı.

Paylaş
Önceki İçerikYeni Kasa Volkswagen Polo GTi Tanıtıldı
Sonraki İçerikTemmuz Ayının En Çok Satan Arabası
Sansal Gencay
01.01.1976 giresun bulancak doğumluyum orta ve liseyi orda okudum doğu akdenizde işletme bölümünü bitirdim askerliğimi kısa dönem yaptıktan sonra şuanda kıbrısta kendi işyerimde ekinox computer bilişim teknolojileri a.ş de yöneticilik yapıyorum teknoloji sende sitesininde ortağıyım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz