Dünyanın en küçük ve en ucuz bilgisayarı yolda. Fiyatı yaklaşık 25 TL olan ve bir kredi kartından biraz daha küçük olan bilgisayar yakında satışa sunulacak.

Özellikle yazılımcılar ve hackerların rağbet gösterdiği ” Raspberry Pi ” adı verilen ve yaklaşık 25 TL olan bilgisayar, tek bir devre kartından oluşuyor. Üzerine gereken ekipmanların bağlanmasıyla bir bilgisayar haline geliyor.

CHIP geliyor!

Üretim için gerekli maddi kaynak toplanmakta olan CHIP ismi verilen bilgisayar, yakın zamanda 9 $ fiyat ile satışa sunulacak. Kendi depolama alanı olan CHIP’te, monitör, mouse, klavye, işletim sistemi gibi parçalar tabii ki olmayacak. Ancak ücretsiz bir işletim sistemi kurulup, gerekli ekipmanlar bağlanınca internette sörf, kapsamlı olmayan oyunları oynama, bazı ofis programlarını kullanma gibi işlevleri rahatlıkla yerine getirebiliyor.

1 GHZ işlemci, 512 mb Ram, 4 GB HDD ile birlikte piyasaya sürülecek olan CHIP, özellikle yazılım geliştirme projeleri bulunan kişiler için oldukça uygun ve ucuz bir bilgisayar olacak.

CHIP’in mobil modeli de hazır. Gerekli kaynak yaratıldıktan sonra üzerine eklenecek küçük bir ekran ve batarya ile birlikte, telefon olarak da kullanılabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz