PEK FAZLA DEĞİŞİKLİK YOK

İlk bakışta, mevcut nesil ile yaklaşmakta olan 2018 model Jeep Wrangler arasında fazla bir şey değişmediği görülüyor ancak işaret edebileceğimiz birkaç farklılık var.

Jeep hayranlarının görmekten mutluluk duyacakları ilk şey, Wrangler‘in çıkarılabilir tavan ve kapılarla dolu sağlam bir çerçeveyi kullanmaya devam etmesi. Tüm gövde panelleri yerleştirildiğinde, JL serisi kovboycu benzer bir kasa profil taşıyan JK’ya çok benziyor. Fark edeceğiniz bir şey, muhtemelen aerodinamiğe yardımcı olmak için ön çamurlukların arkasında bir hava deliği olduğudur.  Bu çamurluklar JK’dan biraz farklıdır ve geçmiş sızdırılmış fotoğraflarında gördüğümüz yatay LED gündüz farları bile zorlukla ortaya konabilmekte. Ön tampon da sihirbazların ortasından kenarlar arasında yeniden konumlandırıldığı şekilde yeniden tasarlandı. Doğal olarak, Cip’in karakteristik yedi kanatlı ızgarası taşıyor, ancak daha öncekinden daha dik görünüyor. Zirveye doğru, geçen yılın Jeep Paskalya Safari’sinde tanıtılan Jeep Shortcut konseptine biraz benzer şekilde geriye doğru eğiliyor. Tıpkı bu konsept gibi, farlar ızgaranın dış kaburgalarına hafifçe girmektedir.

A sütunlarından geri gelen pencerelerin altında yeni bir karakter satırı var ve kapı kolları biraz farklı görünüyor. Ön cam daha dik duruyor ve katlanabilmesi için farklı menteşelere sahip. Arka tarafta, yeni arka lambaları, karşı tarafta menteşeleri olan yan menteşeli bir arka kapak, arka lastiğin içinde bir yedek lastiğin sığacağı bir girinti ve o tamponun köşelerine oyulmuş basamakları görebiliyoruz.

Fiat Chrysler, bunun yeni Wrangler olduğunu teyit etmeyecek ama biz oldukça emindik. Model, bu yıl Kasım’da muhtemelen Los Angeles otomobil fuarında başlayacak. Şu anki Pentastar V-6‘ya ek olarak, gelecek nesil versiyonda ayrıca Hurricane ve FCA‘nın 3.0 litrelik EcoDiesel V-6 adıyla anılan turbo şarjlı inline-four da sunulacak. Şanzıman seçenekleri muhtemelen sekiz vitesli otomatik ve altı vitesli bir el kitabı içerecek.

Yeni nesil 2018 Jeep Wrangler Unlimited hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz