Nokia bir zamanlar telefon pazarında en çok paya sahip olan firmalardan birisiydi. Ürettiği sağlam telefonlar ile pek çok kişinin ilk telefonuydu Nokia modelleri. Daha sonra Android işletim sistemi yerine çoğunlukla Windows Mobile işletim sistemine sahip telefonlar ile tüketicilerin karşısına çıkan firma, 2013 yılı içerisinde Nokia 105 isimli oldukça ucuz ve düşük seviye bir telefon piyasaya sürmüştü. 2015 yılında Microsoft tarafından tekrar piyasaya sürülen bu telefon şimdi de HMD Global tarafından çıkarılacak.

Tamamen yeni olacağı söylenen bu telefon aslında eskisinden çok da farklı değil. Tasarım olarak gerçekten yenilik yapılmış olsa da teknik özellikler neredeyse aynı bırakılmış. Telefona ilk baktığımızda gözümüze çarpan en büyük yenilik 1.8 inç büyüklüğe sahip ekran. Zira önceki halinde ekran büyüklüğü 1.4 inçti. Telefonda 4 MB RAM kapasitesi bulunuyor ve 800 mAh kapasitesinde çıkarılabilir pil bulunuyor. Bu pil sayesinde telefon 15 saatlik konuşma süresi sunabiliyor. Bu özelliklere ek olarak FM Radyo ve 3.5 mm’lik kulaklık çıkışı telefonda yer alan diğer özellikler. Ayrıca bir zamanların efsane telefon oyunu Snake Xenzia isimli oyun da telefonda yüklü olarak gelecek.

Nokia 105 modelleri…

Sadece 15 dolar gibi bir piyasa fiyatı ile tüketicisine ulaşacak olan Nokia 105, yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere beyaz, mavi ve siyah renk seçenekleri ile üretiliyor. Ayrıca telefonda hem tek hem de çift SIM seçenekleri bulunacak. Telefon hakkında daha detaylı bir tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz